A Letter from a woman to a woman like me

Surat dari wanita untuk wanita seperti saya ..A letter from a woman to a woman like me ..
Menjadi sukses itu mudah, hanya dengan keyakinan, konsisten dan kerja keras maka akan bisa menuju sukses. Menghabiskan waktu lebih daripada yang dihabiskan wanita lain. Memilih untuk tidak mengikuti kegiatan hang-out karena ada laporan yang harus dikerjakan. Tidur lebih malam karena masih ada berkas yang harus disiapkan besok hari.. Yang tidak mudah adalah pandangan orang akan kesuksesan wanita. Bahwa apa yang kita miliki adalah support dari pasangan kita.. bahwa apa yang kita raih dikarenakan fisik kita.. bahwa apa yang kita capai saat ini dikarenakan koneksi dari mereka yang menyukai kita ..

Menjadi cantik itu mudah, hanya dengan tidur cukup dan memiliki hati yang bersyukur. Namun saat berkumpul bersama wanita lain, kecantikan kita dianggap selalu kurang. Kurang putih, kurang tirus, kurang mancung, kurang kurus, kurang halus, kurang kencang, kurang tajam, kurang bersih, dll.. Tolak ukur cantik didasarkan pada gambar model wanita di majalah atau televisi..

Menjadi wanita itu mudah, setelah melewati tahap menstruasi , usia 18tahun, menikah, memiliki anak. Sama hal nya dengan menjadi seorang istri atau ibu. Menjadi seorang istri berarti telah menikah dan memiliki suami. Menjadi seorang ibu cukup mudah, hanya dengan melahirkan maka akan menjadi ibu. Namun bagaimana dengan mereka yang memilih untuk tidak menikah namun memiliki anak? … lingkungan pun berbicara …

Dear Woman,

When you tried your best but people still take advantage of you..

When you love with all your heart but your loved one still cheat on you ..

When you reach your success but other questioning it ..

When you lost your kid but end up with a broken marriage ..

Here to a woman like me ..

You are enough .. you are pretty enough .. you are lovely enough .. you are strong enough .. you are smart enough .. and You, You are enough ..

And She Spoke About Death

Just watched the movie “ the allure of the tears”.. its inspired me to ask my self, whats my list before i die.Usually i dont like to talk or share my thought about something scary but death is not a scary thing. Its just a part of life. So, I challenge my self to ask the question about death. And i will answer it based on my thought.

In 35th yo, i’ve been through many things. Not only the bad times but a good time also. Things arent perfect, life isnt fair. I learn to understand the key of life. Well, sometimes knowing is not enough. Its hard to apply it..

If someone ask me, what if this is the last day of your life? … 

How i respond it? Should i respond or should i answer it?.. my dad passed away because of heart cancer. Many things i hvnt said and done with him.. I keep blame my self if i could have more time with him.. if i could bring him anywhere he wants.. But there is a day i think all of these and i said to my self “i am enough”.. what i did to him.. what i did so far..

Same way when i lost my baby.. i have lots of pain and regret.. keep blaming my self until now and keep telling my self “if i could see it coming..” but then i realized, all are about the REGRET. What’s dragged us down is a regret.. cause we think there is a better way.. we think there is another option.. we think there is another choice.. AT THAT TIME..

But no matter how we regret all of those things, it wont take you anywhere.. you will still stand where you are.. and you change nothing.

I ever ask my self, what if tomorrow never come? Am i already did my best? Am i already satisfy with what i am, who i am, and how i live right now? And the question is : YES, I AM. I am enough. I did the best i can so far (even its not my very best).. i learn to control my self, i try to enjoy the life, i try to live my life to the fullest.

Once I said my self that “I wanna life my life at the fullest”, one of my closest friend think that i am arrogant. Well, i just said “what if there s no tomorrow?”. Life should be enjoy isnt it? You work for a money, you are lost your time for money.. and then, what you gonna do with your money? Would you be happy only to get the money? Even i understand that we need money for living. But put a thing as our priority will not bring peace and happiness in our life.

So, i promise my self.. i will live my life well since nothing is permanent in life. Everything just temporary. Sadness , happiness, success, love, marriage.. its all temporary. Its just about how you re going to live your life. And what im going to learn now is to have a courage !! a courage to live my life the way i like.. a courage to love a person even it will bring me pain.. a courage to do good things even one day it will turn to bad things.. a courage to trust a person even one day they will betray you.. a courage to speak up your mind even its againts other.. a courage to get up after fall many times..

And when the time is come.. i have no fear.. i have no regret.. cause i live my life to the fullest with my courage.

And now, how about you? How you wanna live the rest of your life if you know if there is tomorrow?

Have a long weekend people 😁😁

Happy Easter 2017

Yesterday i felt so bad.. throw back the time and all the difficult time i am struggle still.. I keep questioning God, why all those things happened to me.. seems like life isnt fair (to me)..
But this morning, When i open my eyes. I realize, life isnt that bad.. and it shouldnt be fair. People come and go in your life, thats normal. And whats the meaning of life without problem in it.
Maybe God need to remove some toxic people in your life so you hv a better view..

Maybe God put you in a hard situation because he want to strengthen you.. to make you believe on his plan..

Maybe God give you a wrong people so you can learn from them until he will send you the right one so you could appreciate more..
This morning when i woke up, i feel so blessed. Over my problems, I believe God put me in this situation with a purpose. To sharpen my faith, to lower my ego, to believe in Him, to let him take control.
you will may have a bad day, big debt, broken relationship or unhealthy body. But HE is the cure. 
So I wanna say “Thank You Lord” for everything that happen into my life. For friends, job, health, problem, for everything.
Im so grateful !! God is Good, and everything will be in His Time cause I believe He has something better for me .. and for you
Happy Easter Everyone

God Bless you 😇🙏🏻

January 13th 2017

I throw back my life for what i’ve been through so far..And actually i realize there s no guarantee in life..
People change.. change because they’ve been hurt too much .. because they have a new chapter.. because they learn their mistake or because thats the only thing they have ..
People come and go.. some come because of a new intention .. some because feel click to you..

Some because they are attracted to you or maybe wanna save you..
Some go because they think its time to let go.. or maybe because they found someone/something more interesting/new.. some because they just think to change their life..
Been around with several people this past few years.. been hang out with several group with some “name/interest”.. all just makes me realize.. no group have same interest.. just a few people.. and thats make a group inside a group..
Been close with some people but its make me realize, people will got close to you when they think you could contribute something in your life .. in any way.. 
People come people go .. some stay .. some leave .. some change.. some keep the same .. some stay humble .. some become arrogant.. some lose weight.. some gain weight .. some are success.. some have their difficult time..
Money – People – Enviroment – Spouse – Death – Career – Group – Love – Hate – Birth
You cant choose what happen to you but u can choose how you react over it. I dont trust people easily.. you cant count on someone.. the only person who could help you out is your self. People surround you come to brighter your day once you already have your bright day. So its should start from you..
Do not let people in if they are not add value into your life. I dont make time if its doesnt make me happy, better or money. I’ve learned.. i’ve developed..
And i hope you too …
#LittleNoteFromInsideMyBrain

#HaveAWonderfulLife

Jangan Panggil Aku Cina (2)

Hari ini 16 Desember 2016..

Semalam menerima comment di tulisan “Jangan Panggil Aku Cina” yang sudah di tulis dan published 12 Januari 2013. Yes, its nearly 4 years tapi masih aja ada yang comment. Comment nya ga selalu positive (and i dont know why… i dont even said bad things there)…

well anyway, its people opinion anyway..

So hari ini tiba-tiba aja mau nulis whats on my mind.. Apalagi kasus AHOK yang lagi hangat dibicarakan di Indonesia. I dont write this in purpose, its all about write on my mind, totally about my story and my perspective.
Kind of surprising when ​i still received comment on my post. And quite shocking when they react “bad”.. cause for me it’s just an opinion and something i’ve been through.

Well, kehidupan SARA rasanya selalu melekat pada kita (i mean to all people here).. sama kayak di luar negeri “black & white”, sampai ada beberapa film yang dibuat sehubungan dengan itu, contoh Django atau The help.

Mungkin sebenarnya di Indonesia pun sama, ada klasikal seperti itu antara pribumi dan keturunan (sering banget disebut “cina”). Atau menyebutkan suku “batak”, “bugis”, “jawa” “sunda”, dll dkk..
Once, me and my friends talk about “labeling” on people. Like “what if one day your son/daughter married with non-Chinese?”.. a simple question but many opinion. Which is thats their right but we just try to think objective. My friend answer “i dont care if my son married a black woman as long as she is nice and the love each other” -> she live in USA btw.. and the other friend of mine said the same also.. Well, let me told you story about my family..
I was born in Lampung , yes my parents are Chinese (but i dont speak Chinese / mandarin). I spent my elementary at “SD. TAMAN SISWA” (ga tau ini negeri apa swasta, yang pasti ada pelajaran agama katolik dan islam nya -> cuma beda kelas. jadi kalau katolik di kelas A, kalau islam di kelas B”. Not many chinese there. So i called it “mixed school”.. hahaha.. Then i moved to Pontianak, West Borneo, I studied at Santa Maria (SMP) and Santo Petrus (SMA), yes mayoritas chinese (what you expect soalnya populasinya emang 50-50), tapi bukan cuma chinese aja, ada orang melayu, ada orang jawa, ada orang dayak (multi culture isnt it?). That’s where i realized kalau Chinese itu ga semuanya kaya.. mereka ada yg rumahnya kayu, cuci baju di sungai, even pengemis juga chinese.. (you can go there if you not trust me).. -> ketahuilah, tidak semua “chinese” itu sukses.. some are not..
Then I moved to Semarang .. this is hmmmm unique city.. hahaha because i dont feel “chinese” here.. they dont have strong culture like Pontianak. They not celebrate Chinese New Year like in Pontianak, they are more “Indonesian”. I used to called “aiie” or “asuk” for chinese aunty and uncle and “om & tante” for non chinese. But here, they all called “om” & “tante”, except the strong chinese (kita sebutnya sih chinese totok,, hahaha..). Well, Semarang lebih melebur daripada Pontianak, mungkin karena banyak pendatang dan Chinese bukan mayoritas ( i dont know exactly) and thats not my point here..
I can say that my family just multi culture and ras. My aunty, she’s married with Javanese man. My uncle married with “Ambon” woman. The other uncle, he married with “Javanese”. I married with Canadian man, he was married with “Javanese” woman before and they have a son (and its my son as well).. So i have a mixed son (which is he s not chinese) and i love him… And they all a part of me.. they all my family. chinese / not chinese is not a main problem.. attitude is the problem..
Just because you’re not the same race like me, doesnt mean you are not a good people. My best friend is not chinese. She is javanese and I love her. Why keep putting label on people. They are not asked to born with a dark skin, small body or even chinese eyes (baca : sipit). And when you keep put label on people, you are not CHANGE anything.. You will bring the same situation and condition in the next 20 or 30 years. Our next generation will still labeling people, is that what you want ?
So, can we just break all the chains ? Biarlah sampai pada hari ini saja.. pada masa ini saja.. pada generasi kita saja.. Anak-anak kita, generasi penerus kita berhak mendapatkan free will to choose, with who they want to have relationship with.. with who they wanna share their story with.. If its not us, who else ? if its not now, then when ?
STOP LABELING PEOPLE (with their religion, race or skin), THEY ARE NOT A BOTTLE !!
Happy Weekend Everyone
Peace & Love,

Lala


Nice to watch !! Society put label on us, but its just us !! 

Just Be You and it’s enough

You dont need to be perfect, life isnt perfect anyway..

You dont need to be good in everything, just be good in one thing..

You dont need to smile when your heart is crying, its your emotion anyway..

You dont need to say “yes” when your inner voice say “no”..

You dont have to feel failed just because your school mates are having their career.. just be the best version of you..

You dont need to be slim just to feel happy.. just be in which size you’re comfortable with.. it’s your body anyway..

You dont need to compare your skin to others.. some lighter.. some darker.. but you, you are glowing..

You dont need to be like other, you are you.. you just perfect the way you are..

Have a wonderful friday,

Love,

Your body

Welcome 2016

Things I learned from my Life …
1. Dont complicate life, simplify it.. Not everyone think the way you think.. And you ruin your day with your complicated mind .. Well, worry kill happiness..
2. Go out, find your own happiness .. People Said happiness came from inside, cant agree more.. But maybe its should start from you !! Maybe its should start from “feeling Happy”.. That you should do “a Happy things” and maybe its start by “laughing with your friends” or maybe a piece Of Red velvet cake 🍰 and a glass Of Wine 🍷..

 Happiness is a situation you created !! Its not something you find from within without no effort..
3. Live The moment , never worry about tomorrow .. Since I believe, God already made a plan to each Of us. His plan Will always be better than our plan.. His plan not our..
4. Be Kind !!! Doesnt Mean you please everyone.. Not everyone should stay in your journey, deserve your attention and having your time .. Be Kind enough to make The different.. Be kind to your self.. I learned, thinking about what “Good” for you, doesnt called selfish.. Its “self care”
5. Knowing what you want is better than what you dont Want. Some people (mostly) knowing what they dont want (for eating / for wearing / etc) in life. They just confuse about what they exactly want. And at The same point, some people think if we (woman) speak up for what we really want, its rude / impolite.. Well, grateful if u have one Cause not every woman can speak up their mind and know what they want 😊

And, Good morning to you My lovely morning.. 

Dont Forget to fall in love (with your self first) ❤️😘

  

Syarat Hidup

Sharing dr blog Aditya Mulya.(Diambil dari sharing di salah satu Group WA)

Syarat Hidup
October 12th, 2015
Generasi Sebelumnya
Ada seorang operations manager dari sebuah client kantor gue – yang cool banget. Kita undang dia makan siang dan nasinya keras. Kita sebagai vendor yang baik, meminta maaf. Dia bilang,
“Gak papa. Justru saya suka nasi keras. Gak suka tuh saya, beras sushi.”
“Kok sukanya nasi yang keras Pak?” I cannot help but to ask.
“Iya, orang tua saya ngajarin jangan pernah buang makanan. Nasi kemarin juga kita makan.”
This may be simple. But this, blew my mind.
Dan setelah gue menjadi orang tua, di sini lah gue lihat banyak orang tua mulai mengambil langka yang tidak disadari, berdampak.
“Saya waktu kecil, miskin. Saya pastikan anak-anak saya mendapatkan yang terbaik, termahal.”
“Waktu kecil, saya makan aja susah. Saya pastikan mereka itu sekarang makan enak.”
“Waktu kecil, saya belajar ditemani lilin dan 2 buku. Sekarang anak saya, saya sekolahkan ke Inggris.”
We experienced the worst and therefore we tend to give the best.
The question is, is the best…is what our children need? Really?
Orang sukses itu menjadi sukss karena (1) dididik dengan benar, terlepas dari dari apakah dia kaya atau miskin (2) dididik oleh kesulitan yang dia hadapi.
Kita akui ada anak orang kaya yang tetap jempolan attitudenya dan perjuangannya. Tapi kita lihat kebanyakan orang sukses juga dulunya sulit. Kesulitan (dalam beberapa kasus, kemiskinan) itu yang menjadi drive orang-orang untuk menjadi sukses. Ini adalah resep yang nyata. Kesulitan yang orang-orang sukses ini hadapi adalah ladang ujian di mana mereka menempa diri mereka menjadi orang sukses.
Pertanyaannya, jika kita ingin mencetak anak-anak yang bermental baja, kenapa kita justru memberikan semua kemudahan? Kenapa justru kita hilangkan semua kesulitan itu?
Karena dengan menghilangkan kesulitan-kesulitan itu, justru kita menciptakan generasi yang syarat hidupnya banyak.
Generasi Berikutnya
Apa yang terjadi dengan dari hasil thinking frame ‘dulu saya susah, saya tidak ingin anak saya susah’? Ini yang terjadi:
Anak dari teman ibu gue terbiasa makan beras impor thailand. Di 98, kita terkena krisis dan orang tuanya tdiak lagi mampu beli beras impor. Yang terjadi adalah, anaknya gak bisa makan.
Ada anak dari teman yang terbiasa makan es krim haagen dasz, ketika pertama kali makan es krim lokal, dia muntah.
Ada cucu yang ngamuk di rumah neneknya karena di rumah nenek, gak ada air panas.
Gue tidak mencibir mereka. Apa adanya seorang manusia itu terjadi dari nature dan nurture. Semua ini, adalah nurture.
Bahkan di kantor pun sama. Di kantor kebetulan gue jadi mentor seseorang (saat ini). Dalam sebuah kesempatan, dia pernah berkata “Duh, gak nyaman di posisi ini.”
Di lain kesempatan, “Sayang ya, si X resign, padahal dia membuat saya nyaman di kantor sini.”
Pada kali kedua gue mendengar mentee gue ngomong ini, gue mulai masuk “Kamu sadar gak, kamu udah 2 kali menggarisbawahi bahwa kenyamanan dalam kerja itu, penting bagi kamu.”
“…”
“Emang sih idealnya nyaman. Tapi sayangnya, this is life. We don’t get to pick ideal situations. Sometimes we need to settle with what we have and deal with it.
Tentang kenyamanan, coba jadikan itu sebagai sesuatu yang ‘nice to have’ dan bukan ‘must have’.”

 

What to Do?
Gue menyukai cara Sultan Jogja mendidik anak-anaknya. Gue pernah dengar bahwa di saat batita, anak sultan dikirim untuk hiidup di desa. Makan susah, main tanah, mandi di sumur. Intinya, meski dia anak sultan, dia tidak tahu bahwa dia anak sultan dan dia merasakan standar hidup yang rendah – dan merasa cukup dengan itu. Setelah agak besar, dia kembali ke istana. Dampaknya, semua Sultan, bersikap merakyat. Dia makan steak, tapi dia tahu bahwa steak yang dia makan adalah sebuah kemewahan. Bukan sebuah syarat hidup niminum.
Gue pun memiliki syarat-syarat hidup. Semenjak menjadi seorang bapak, gue berubah total dan gue kikis hilang itu semua. Karena gue tidak ingin anak-anak gue memiliki syarat hidup yang banyak. Dan satu-satunya cara memastikan itu terjadi adalah bahwa gue pun tidak boleh memiliki syarat hidup banyak.
Gue mengajak mereka naik kopaja atau transjakarta setiap hari ke sekolah, sebelum mereka merasakan bahwa naik angkutan umum itu, rendah.
Gue membiarkan mereka tidur di lantai. Siapa tahu suatu saat nanti mereka harus terus-terusan.
Gue mematikan AC saat mereka tidur – siapa tahu mereka suatu saat cannot afford air conditioning.
Gue tidak menginstall air panas karena gue ingin anak-anak gue baik-baik saja jika suatu saat nanti mereka tiap hari harus mandi air dingin.
Gue melarang mereka main tablet karena gue ingin mereka tidak tergantung dengan kemewahan itu.
Gue melarang mereka menilai teman dari merk mobil mereka karena merk mobil itu gak pernah penting, dan gak akan penting.
Kita pergi ke mall memakai kopaja. And we have fun ketawa-ketawa, seperti jutaan orang lain.
Gue tidak membuang nasi kemarin yang memang masih bagus. Instead gue makan sama anak-anak gue. Siapa tahu suatu saat, that is all they can afford. Agak keras. And we like it.
We teach them to pursue happiness so that they learn the value and purposes of things. Not the price of things.
Nasi kemarin yang masih perfectly safe to eat, masih punya value. Kopaja dan mercy memiliki purpose yang sama, yaitu mengantar kita ke sebuah tempat.
AC atau gak AC memberikan balue yang sama. A good night sleep.
Kenapa semua ini penting? Kita harus ingat bahwa generasi bapak kita adalah generasi yang bersaing dengan 3 milyar orang. Mereka bisa mengumpulkan kekayaan dan membeli kemudahan untuk generasi kita. Kita harus bersaing dengan 7 milyar orang. Anak kita nanti mungkin harus bersaing dengan 12 milyar orang di generasi mereka.
One needs to be a tough person to be able to compete with 12 billion people. Dan percaya lah, memiliki syarat hidup yang banyak, tidak akan membantu anak-anak kita bersaing dengan 12 milyar orang itu.

ENJOY THE RIDE

Same talent .. Same educational background.. Same family’s background .. Same company’s starter… but big different career path / success ..

Banyak hasil akhir / output yang sering menjadi pertanyaan bagi kita dalam menjalani kehidupan dalam dunia kerja. Simple question seperti “Mengapa karir dia lebih bagus dari saya padahal effort yang kami keluarkan sama” … dan terbentuklah ungkapan “Orang pintar kalah dengan orang yang beruntung”.. Well, kita bahas mengenai kata “luck”/”beruntung”, Seberapa jauh kah “luck” membawa kita? Pertanyaan yang sulit dijawab karena definisi “beruntung” berbeda-beda pada semua orang.. Tapi ada hal yang ingin saya cermati pada pertanyaan ini. Definisi “sukses”, apakah “sukses itu”

One of my friend ever told me, for him, success is when you can sleep at night without worry. Some other, told me that success is when everything goes as what you planned. For me, success is continuity. I’m kind of person who want many things in life.. (guess that’s normal, isn’t it?), Same people, same gender, same university, same group but can make a different output and description about success or life.

One thing I learn, hidup itu bukan kompetisi. Orang-orang sukses tidak berkompetisi dengan orang lain, melainkan give chance to their self to bring out the best potential they have. Kompetisi dengan orang lain, menghasilkan sakit hati (jika kalah) ataupun arogan (jika menang). But we knew exactly, life is not about winning or losing.

Ada yang hidupnya sukses, mendapatkan pekerjaan yang hebat, memiliki keluarga yang utuh, dapat tidur nyenyak setiap hari, jabatan yang tinggi, team kerja yang support, mertua yang baik, dll.. Beberapa orang iri dengan kesuksesan orang lain, iri dengan kebahagiaan orang lain, iri dengan jabatan orang lain, dll. Well, iri adalah normal. We just a human. Tapi kalau mau “iri” terus, you not gonna enjoy life..

Instead of feeling “envy”, change your perspective in life. “halaman tetangga tidak selalu lebih hijau dari halaman kita”. Mau membandingkan halaman orang dengan halaman kita, tidak akan ada habisnya, kenapa tidak berusaha membuat hijau halaman kita sendiri? Hidup itu bukanlah lomba lari / tempat pacuan. Tidak ada garis finis. Tidak ada piala. Hidup itu sendiri sudah merupakan piala buat kita.

Fokus pada garis akhir (lets called it “goal”) adalah penting, tapi terkadang saat kita terlalu focus pada orang lain, kita tidak menikmati pemandangan kita. Ibarat naik kereta api menuju stasiun tujuan, why don’t we look surround us instead of focus what is in front of us. Cause when you focus on thing, you not gonna aware for what happen surround you.

Menjadi sukses itu penting buat kenyamanan kita, namun menjadi bahagia itu penting untuk kesuksesan kita. Memang tidak sesukses “mereka” namun we are better than we used to be, isn’t it?

Stop talking about success, stop envy with what other’s have, why don’t we just enjoy our ride and make success happen. Cause one thing I know for sure, Life isn’t waiting … Let’s create happy moment and enjoy every single moment in life since life is just about sometimes

images

Ohayo Japan

well, i just wanna share My little adventure this year ..

Im starting 2015 with Japan’s trip .. Bought the ticket on September 2014 to Travel this April where the cherry blossom .. We are 10 people who discovering Japan .. And its start from Tokyo (the main city with buziest people).

The trip to Japan start on April 3rd at mid night and arrive there on April 4th. Never thought Japan would be so cold and i hvnt prepare my self for cold. I dont even Know where we going and Which place to visit. Work life quite busy recently until i hv No time think about My trip ..

We start 3 days at Tokyo, went to harajuku, cat cafe, Shibuya, ueno park, Disney sea (they Said there are Only 2 Disney sea in the world and Japan is one of the place) – place is so big and i think i need whole day to go around there and try all the games. 

 The first time i saw sakura.. I fall in love with that flower. So pink, elegant and strong. For me, sakura has its Own character.   

      

 After Tokyo, we visit Hitachi seaside park. Unfortunately, its not the perfect time to See all the flower blooming. They Said it start on May, so we just Saw couple of flower covers the hill. The trip for going there and back, takes around 4hour by bus (quite far and Wasting time, but Hey.. Thats a journey isnt it?)   

  

What is famous for Japan except Sakura, yes, its mount Fuji. Another unfortunately, the weather not so friendly. Its cold, raining all day and snow .. Cant believe i could See snow Here in Japan. We stayed at Kawaguchiko hotel, in front of kawaguchi lake. We have a nice view from our window but we cant See the mount Fuji clearly. The hotel have a great service, for the dinner, onsen (hot bath), yukata and the pick-up service.

     

After kawaguchi, we went to gotemba factory outlet.. Cant imagine that is the heaven for the shopaholic. You can find any brands there and im sure you Will need a whole day to discover the place (it was big area)

But if you like traditional things, you Will find it in Kyoto. I love Kyoto. Its entertain you with street Food, temple, traditional building and its touristic place. We rent the kimono for a day which cost us 6.000 yen (quite expensive but there is No other place you can wear kimono around except Japan, isnt it?). We went around with kimono and many tourist took picture with us (i called it tourist love tourist) 😀😜😆😒. We visit the Bamboo groove, inari, Kyoto tower, and we try the bullet train to Kyoto by Tokyo (its cost 13.500 yen.. So expensive)                 

   

 

When we arrived in Osaka, you can See different atmosfer from Tokyo and Kyoto. Im not spend much at Osaka Cause we arrived late and i need to catch up My flight in the morning.  But it was a great trip i had. With a good friends, with a good laugh. What i love from japan are the technology, the culture, the people and the place. Never thought i would love japan this much. One thing for sure, i would like to Come back again to this country and stay more to discover the city more.

 

Thank you Japan .. For giving me good memories about you

Love, Lala